Vijf jaar Dijkloop Koedijk

Met Nh1816 zijn wij trotse hoofdsponsor van de Dijkloop

Op zondag 2 april zullen de straten in Koedijk weer gevuld zijn met sportievelingen en toeschouwers. De 5e Dijkloop gaat van start met wederom een prachtig parcours over de dijk, dwars door de polder en het natuurgebied Geestmerambacht.

De Dijkloop is een kleinschalige hardloopwedstrijd met tijdsregistratie voor recreanten in elke leeftijdscategorie. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden. Voor de jeugd hebben we twee kidsruns (600 meter en 1,5 km) uitgezet en voor de volwassenen 5,5 kilometer en 9,5 kilometer. Het parcours voor de kidsruns wordt uitgezet in Koedijk. Het parcours voor de 5,5 en 9,5 kilometer loopt door het recreatiegebied Geestmerambacht en weer terug naar Koedijk.

Niet alleen voor de volwassenen is De Dijkloop een prachtig evenement. Er wordt ook aan de jeugd gedacht. ‘We vinden de Kidsruns heel belangrijk. ‘Sport is goed voor gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en psychische en motorische ontwikkeling. De kans dat kinderen later voldoende bewegen, is bovendien veel groter als zij daar al jong mee beginnen’. Zij krijgen naast een medaille ook allemaal een leuke herinnering aan De Dijkloop. Maar voor elke deelnemer geldt: “Meedoen met De Dijkloop is een sportief feestje”.

 

Eerste lustrum

Dit jaar organiseert De Dijkloop in samenwerking met Otterlo financieel advies en NH 1816 de Sinke Specials!

Deze run is speciaal voor én met kinderen met een beperking en Stichting het Gehandicapte Kind heeft één droom: geen kind zonder vriendjes!

Je bent maar één keer jong. Elke dag die een kind eenzaam doorbrengt is er één te veel. Samen met jou zorgen we dat kinderen met een beperking opgroeien in contact met leeftijdgenootjes - met en zonder handicap. Dat ze samen spelen, leren en sporten!

 

En waarom de naam de Sinke Specials?

Vorig jaar zijn wij diep getroffen door het plotseling overlijden van Joop Sinke.

Joop was de stille kracht achter De Dijkloop en heeft in het verleden veel voor de gehandicapte sport betekent. Hoe mooi is het om deze samen te voegen en Joop tijdens de vijfde editie te eren voor alles wat hij heeft gedaan voor ons en voor andere organisaties.

 

Medailles

Ter gelegenheid van vijf jaar Dijkloop ontvangen de deelnemers een extra mooie medaille als aandenken, net zoals elk jaar, alleen nu is de medaille extra bijzonder.

 

Inschrijving
Wil je, je inschrijven? stuur dan een mail met je gegevens naar: info@dijkloop.nl. De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen voor de Sinke Specials, kidsruns € 5,00, voor de 5,5 kilometer € 13,50 en 9,5 kilometer € 17,50.

 

Startbewijs ophalen

Vrijdag 31 maart kan je het startbewijs ophalen op ons kantoor (dan krijg je er een mooie drinkfles bij) en op zaterdag 1 april bij de rietschoot.

 

Alle overige informatie en praktische zaken zijn te vinden op dijkloop.nl

capital C . DIJKLOOP logo 2023 5e editie FC capital C . DIJKLOOP logo 2023 5e editie FC