Verplichte aansprakelijkheidsverzekering bij wintersport in Italie

Vraag een AVP verklaring bij ons op.

Sinds 2022 is het in Italië verplicht om bij wintersporten een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben. Om een skipas te kunnen krijgen, moet de aanwezigheid van een aansprakelijkheidsverzekering met een verklaring aangetoond worden. Zonder die verklaring wordt geen skipas afgegeven.

AVP

De Nh1816 AVP voorwaarden dekken de aansprakelijkheid van een verzekerde als particulier voor schade aan personen en zaken in de gehele wereld.

Is een verzekerde aan het skiën of snowboarden en veroorzaakt hij tijdens het skiën of snowboarden (wintersporten) schade aan derden waarvoor verzekerde aansprakelijk is, dan is er dekking op de AVP, tenzij er sprake is van een in artikel 4 genoemde uitsluiting (bijvoorbeeld onder invloed van alcohol).

Sport & Spel

Als er tijdens een sport of spel (artikel 3.2) schade ontstaat en verzekerde is wettelijk niet aansprakelijk, dan vergoed de NH1816 tot maximaal € 15.000,00 in situaties zoals in de voorwaarden aangegeven.

Verklaring

Een verklaring (Engelstalige) over de aanwezigheid van een aansprakelijkheidsverzekering kan bij ons telefonisch 072-561 4000 of per email (mailto:info@otterloadvies.nl) bij ons worden opgevraagd.

 

wintersport_275x200 wintersport_275x200