Otterlo Financieel Advies en Nh1816 doneren aan nieuw, duurzaam speeltoestel

5000 euro voor nieuwe waterattractie in De Jeugdhoek

Blije gezichten bij de vrijwilligers van Speeltuinvereniging de Jeugdhoek. Vanaf het paasweekend kunnen zij een prachtige nieuwe waterspeelplaats aanbieden aan de kinderen in de buurt. De realisatie werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van Otterlo Financieel Advies en Nh1816 Verzekeringen, kinderdagverblijf Broer Konijn, Postcode loterij buurtfonds en de regiegroep Daalmeer/Koedijk.

 

Kinderen blijven thuis door Covid-19

Naar verwachting duurt het nog even voordat de Nederlanders weer massaal naar de Franse campings en Spaanse costa’s gaan in de vakantieperiode. “Wij verwachten in de komende vakanties meer kinderen dan ooit te ontvangen in onze speeltuin,” vertelt Viola Kok. Zij is al jaren vrijwilliger en heeft met aannemer Jan Masteling een flink aantal uren besteed aan de komst van de houten waterspeelplaats in De Jeugdhoek. Ze vervolgt: “De laatste hand is gelegd aan onze nieuwste aanwinst, dus laat al die kinderen maar komen, die zich thuis moeten zien te vermaken. Wij staan klaar voor ze.”

 

Waterspeelplaats

Met trots laat Viola Kok de waterspeelplaats zien. “Kijk. Via de trap kom je bij de klassieke pomp, dan gaat het water via sluisjes en afwatering helemaal daarnaartoe.” Ze wijst langs de ijzeren watergoten van het gigantische van gerecycled hout gemaakte speeltoestel. “Het water belandt uiteindelijk in een van de twee grote bassins.”

 

Otterlo Financieel Advies maatschappelijk actief

Op de plek stond voorheen een rond betonnen peuterbadje, dat lek is geraakt. De renovatie zou dusdanig in de papieren lopen, dat besloten werd tot deze houten waterspeelplaats. Lokale ondernemers in Koedijk werden benaderd om bij te dragen aan de nieuwe aanwinst. Kasper van Otterlo (eigenaar van Otterlo Financieel Advies en RegioBank) investeert jaarlijks in maatschappelijke goede doelen en verenigingen in Koedijk. “De speeltuinvereniging heeft mij de plannen uitgelegd. Op de spaarrekening van de vereniging stond precies genoeg geld om in de materialen te investeren, maar dan bleef niets over voor onderhoud of investering in andere onderdelen van De Jeugdhoek.” 

 

Lokale ondernemers investeren

Van Otterlo werd enthousiast van de vraag om te investeren in een duurzame blijvende herinnering in Koedijk. “Van Jan Masteling hoorde ik dat hij de uren zou schenken die nodig waren voor de bouw van de waterspeelplaats. Andere lokale ondernemers zouden ook al bijdragen en ik sloot me daar graag bij aan.

 

Bijdragen namens Coöperatie Nh1816

‘Vanuit mijn samenwerking met Nh1816 Verzekeringen heb ik een beroep gedaan op hun coöperatie,” legt Kasper van Otterlo uit. “Nh1816 werkt zonder winstoogmerk, maar investeert jaarlijks een goed bedrag in lokale, maatschappelijke initiatieven door heel Nederland. Het belang van de speeltuinvereniging voor Koedijk sprak hen erg aan.” Door de samenwerking met Nh1816 en Otterlo Financieel Advies kon een derde van de kosten afgedekt worden.

 

Laat de kinderen maar komen!

“5000 euro is een hoop geld,” zegt Viola dankbaar als ze de cheque aanneemt van Kasper van Otterlo. ”Namens alle vrijwilligers en ouders van de spelende kinderen kan ik zeggen erg blij te zijn met deze bijdrage. Maar het is ook goed besteed geld. We kijken er erg naar uit om de kinderen aan het werk te zien met onze nieuwe waterspeelplaats. Laat het mooie weer maar komen!” 

Uitreiking_Cheque_NH1816-OFA_(2def)VERKLEIND Uitreiking_Cheque_NH1816-OFA_(2def)VERKLEIND
Uitreiking_Cheque_NH1816-OFA_(1def)witte_rand Uitreiking_Cheque_NH1816-OFA_(1def)witte_rand